Logo Van de Beek Lekdetectie

Detectie met formeergas

Wat is formeergas?

Formeergas, ook wel bekend als traceergas, is een mengsel van gassen dat wordt gebruikt om lekken op te sporen in verschillende soorten systemen, waaronder leidingen, tanks en afgesloten ruimtes. Het mengsel bevat vaak een gas dat normaal niet in het systeem aanwezig is, waardoor eventuele lekken gemakkelijk kunnen worden gedetecteerd.

Hoe werkt detectie met formeergas?

Het proces van lekdetectie met formeergas begint met het injecteren van het traceergasmengsel in het systeem dat moet worden getest. Dit kan worden gedaan via een speciale injectienaald of door het gas rechtstreeks in de leidingen of tanks te laten stromen. Zodra het gas in het systeem aanwezig is, zal het zich verspreiden en eventuele lekken naar buiten lekken.

Om de lekken op te sporen, wordt een gevoelige detector gebruikt om de aanwezigheid van het formeergas te meten. Deze detector kan verschillende technologieën gebruiken, zoals massaspectrometrie, gaschromatografie of ultrasone detectie, om zelfs de kleinste hoeveelheden gas te identificeren.

Voordelen van detectie met formeergas:

  • Nauwkeurigheid: Lekken kunnen met grote nauwkeurigheid worden gelokaliseerd, zelfs als ze zich op moeilijk bereikbare plaatsen bevinden of als ze zeer klein zijn.
  • Snelheid: Het proces van lekdetectie met formeergas is over het algemeen snel en efficiënt, waardoor kostbare tijd wordt bespaard bij het opsporen en repareren van lekken.
  • Veelzijdigheid: Deze methode kan worden toegepast op een breed scala aan systemen en materialen, waaronder leidingen van verschillende materialen, tanks, en zelfs afdichtingen in gebouwen.
  • Niet-destructief: Detectie met formeergas is een niet-destructieve methode, wat betekent dat het geen schade toebrengt aan het systeem dat wordt getest.

Waarom kiezen voor onze diensten voor detectie met formeergas?

Bij onze lekdetectieservice streven we naar het leveren van hoogwaardige diensten die voldoen aan de behoeften van onze klanten. Onze deskundige technici zijn getraind in het gebruik van formeergasdetectietechnologieën en beschikken over de nodige ervaring om zelfs de meest uitdagende lekken op te sporen.

Of u nu te maken heeft met lekken in industriële systemen, HVAC-installaties, of residentiële leidingen, wij staan klaar om u te helpen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze diensten voor lekdetectie met formeergas en ontdek hoe wij u kunnen helpen om lekken snel en efficiënt op te sporen en te repareren.

Neem vandaag nog contact op voor deskundig advies

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Copyright © 2024 Van de Beek Groep. Alle rechten voorbehouden. Website: YZCommunicatie
chevron-down