Logo Van de Beek Lekdetectie

Detectie met drukproeftest

Wat is een drukproeftest?

Een drukproeftest is een lekdetectiemethode waarbij water met behulp van een pomp in het leidingsysteem wordt geperst, waardoor de leiding onder druk komt te staan. Tijdens deze test wordt de druk zorgvuldig gecontroleerd. Een afname van de druk kan wijzen op de aanwezigheid van een lek in het systeem.

Hoe werkt het?

  1. Drukverhoging: Met een speciale pomp wordt water in het leidingnetwerk geïnjecteerd, waardoor de druk binnen het systeem toeneemt.
  2. Drukmonitoring: Het systeem wordt gedurende een bepaalde periode onder constante druk gehouden. Onze experts monitoren nauwlettend eventuele fluctuaties in de druk.
  3. Drukafname analyse: Als er een lek aanwezig is, zal de druk in het systeem geleidelijk afnemen. Deze afname kan worden geanalyseerd om de locatie en omvang van het lek te bepalen.

Waarom kiezen voor een drukproeftest?

  • Nauwkeurigheid: De drukproeftest staat bekend om zijn hoge nauwkeurigheid bij het lokaliseren van lekken, zelfs bij kleine scheurtjes of zwakke plekken in leidingen.
  • Breed toepasbaar: Geschikt voor verschillende soorten leidingsystemen, waaronder waterleidingen, verwarmingsbuizen, en meer.
  • Efficiëntie: Het is een efficiënte methode die snel resultaten oplevert, waardoor de oorzaak van een lekkage snel kan worden geïdentificeerd.
  • Minimale schade: Aangezien de drukproeftest niet destructief is, worden breek- en herstelwerkzaamheden tot een minimum beperkt.

Onze expertise in drukproeftesten

Bij Van de Beek Lekdetectie beschikken we over ervaren professionals die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van drukproeftesten. Of het nu gaat om een particuliere woning, een commercieel pand of een industrieel complex, wij bieden betrouwbare lekdetectiediensten op maat.

Neem vandaag nog contact met ons op om een drukproeftest te plannen en de integriteit van uw leidingsysteem te waarborgen. Onze deskundige team staat klaar om u te helpen met nauwkeurige lekdetectie en oplossingen op maat.

Neem vandaag nog contact op voor deskundig advies

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Copyright © 2024 Van de Beek Groep. Alle rechten voorbehouden. Website: YZCommunicatie
chevron-down