Logo Van de Beek Lekdetectie

Infrarood techniek voor doeltreffende lekdetectie

Wat is de infrarood techniek?

De infrarood techniek, ook wel bekend als thermografie, maakt gebruik van de warmteafgifte van objecten om afwijkingen in temperatuur te identificeren. Wanneer toegepast op lekdetectie, kunnen we door deze technologie temperatuurverschillen visualiseren die worden veroorzaakt door lekken of vochtige gebieden.

Hoe werkt het?

  1. Infraroodcamera: We gebruiken geavanceerde infraroodcamera's om warmtepatronen vast te leggen op oppervlakken en materialen.
  2. Temperatuurverschillen: Lekken in leidingen kunnen leiden tot kleine temperatuurveranderingen in het omringende gebied. Deze verschillen worden vastgelegd door de infraroodcamera.
  3. Beeldanalyse: De verzamelde beelden worden geanalyseerd, waarbij de afwijkingen in temperatuur worden geïdentificeerd. Dit geeft aan waar zich mogelijk lekken bevinden.
infrarood lekdetectie 1 2
infrarood lekdetectie 2

Waarom kiezen voor de infrarood techniek?

  • Nauwkeurigheid: De infrarood techniek staat bekend om zijn hoge precisie bij het lokaliseren van lekken, zelfs in situaties waar visuele inspectie moeilijk is.
  • Niet-Destructief: Deze methode is niet-destructief, wat betekent dat er geen fysiek contact nodig is met het oppervlak of de structuur om lekken op te sporen.
  • Snelheid en Efficiëntie: De infrarood techniek maakt snelle detectie mogelijk, waardoor we snel en efficiënt de bron van een lekkage kunnen vaststellen.
  • Brede Toepasbaarheid: Geschikt voor diverse omgevingen, waaronder vloerverwarmingssystemen, isolatiecontroles, en industriële installaties.

Onze expertise in infrarood techniek

Bij Van de Beek Lekdetectie beschikken we over ervaren professionals die gespecialiseerd zijn in het toepassen van de infrarood techniek voor lekdetectie. Of het nu gaat om residentiële, commerciële of industriële toepassingen, wij bieden betrouwbare diensten op maat.

Neem vandaag nog contact met ons op om gebruik te maken van onze infrarood techniek voor nauwkeurige lekdetectie en het minimaliseren van mogelijke schade. Ons deskundige team staat klaar om uw lekproblemen effectief aan te pakken.

Neem vandaag nog contact op voor deskundig advies

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Copyright © 2024 Van de Beek Groep. Alle rechten voorbehouden. Website: YZCommunicatie
chevron-down